Прості поради для твоєї інтимної зони

Дізнайся про те, як запобігти виникненню інфекцій та забезпечити комфорт в інтимній зоні

Поняття рівня pH і молочної кислоти

У інтимної зони є природний захисний шар, який виконує роль захисного механізму проти збудників захворювань та інфекцій. Цей захисний шар кислотний за своєю природою, а це значить, що рН інтимної мікрофлори складає від 3,8 до 4,5.

Низький рН сприяє балансу
корисних i шкідливих бактерій

Лактобактерії є одними з основних бактерій, які відповідають за підтримання здорової мікрофлори інтимної зони. Молочна кислота, що виробляється ними, сприяє здоровому рівню кислотності інтимної мікрофлори.

Природна кислотність відіграє важливу роль, оскільки кисле середовище перешкоджає активному росту та розмноженню бактерій.

В чому полягає механізм дії?

Лактобактерії розщеплюють глікоген, що міститься в вагінальному слизу. В результаті утворюється молочна кислота і створюється кисле середовище. Це кисле середовище сприяє зростанню лактобактерій, пригнічуючи діяльність шкідливих бактерій і запобігаючи виникненню інфекцій. Інтимна зона здатна сама подбати про себе, оскільки її стінки постійно виробляють вагінальний секрет, який забезпечує змащення, очищення та підтримання належного рівня кислотності для запобігання інфекцій.

Молочна кислота відіграє найважливішу роль у захисті твоєї інтимної зони. Підтримка низького рівня рН зберігає кислий захисний шар.

Саме тому всі засоби Лактацид містять молочну кислоту та інші натуральні інгредієнти.

Інтимна мікрофлора змінюються на різних етапах життя (менструальний цикл, вагітність, менопауза) і в результаті різних повсякденних занять. При зміні цих умов також змінюється природний баланс бактерій, що може призвести до дискомфорту, подразнення та навіть інфекції.

Фактори порушення балансу

Існує цілий ряд факторів, які можуть порушити природний баланс захисної інтимної мікрофлори. У разі істотного порушення цього балансу мікрофлора втрачає здатність адаптуватися, що може спричинити неприємні відчуття або вагінальні інфекції. Фактори, які можуть вплинути на природний баланс:

Фізичні вправи
Деякі ліки та антибіотики
Мило та звичайні гелі для душу
Інтимна близькість
Стрес, втома або ослаблена імунна система
Синтетична або тісна спідня білизна
Занадто агресивні кондиціонери для тканини (при пранні спідньої білизни)
Менструація
Вагітність
Менопауза

Неприємні відчуття або особливі періоди життя

Дізнайся більше про неприємні відчуття, які можуть виникнути через вищезазначені фактори.

Вагінальні виділення

Вагінальні виділення це нормальне явище. З їх допомогою жіноче тіло очищається. Як правило, ці виділення сильніші й густіші…Детальніше »

Неприємний запах в інтимній зоні

Жіночий запах є звичайним явищем. Нормальний запах може бути викликаний потом, бактеріями і гормональними коливаннями.Детальніше »

Подразнення (та/ або свербіж)

Почервоніння або невелика набряклість інтимної зони? Відчуття свербежу? Можливо, у тебе подразнення інтимної зони, яке може виникнути через ряд причин.Детальніше »

Сухість інтимної зони

Сухість інтимної зони це ще одна поширена проблема. Сухість може бути пов’язана зі зміною рівня гормонів внаслідок менструації, менопаузи або ослабленого імунітету.Детальніше »

Вагінальний кандидоз (молочниця)

Дріжджі ‑ це грибок, природно присутній в інтимній зоні. Зазвичай кількість дріжджів невелика. Кандидоз ‑ це стан, коли в інтимній зоні накопичується аномальна кількість дріжджових клітин.Детальніше »

Бактеріальний вагіноз

Інтимна зона зазвичай містить багато різних типів бактерій.
Деякі з цих бактерій є «дружніми», але інші потенційно небезпечні існує нестійка рівновага між цими двома типами.Детальніше »

Менструація

Під впливом гормональних коливань протягом менструального циклу, може виникнути тимчасове порушення природного балансу інтимної зони. Лактацид Фарма Антибактеріальний …Детальніше »

Вагітність

Крім того, що вагітність є одним з найпрекрасніших періодів життя, в той же час це період великих змін у твоєму тілі. У цій статті ми відповімо на всі питання про вагітність і твою інтимну зону.Детальніше »

Менопауза

З настанням менопаузи в організмі знижується вироблення естрогену. В результаті стінки піхви стають тоншими та сухішими, а скорочення кількості змазки…Детальніше »

Інтимні питання

Деякі з поширених питань щодо інтимної зони

Чому недостатньо користуватись тільки водою для інтимної гігієни?

Багато жінок користуються тільки водою для інтимної гігієни. Вода очищує, але не підтримує природний баланс інтимної зони. Адже навряд чи ти будеш доглядати за іншими ділянками свого тіла лише за допомогою води.

Використовуючи Лактацид, ти сприяєш захисту балансу інтимної зони, забезпечуючи при цьому чистоту і свіжість.

Чому не рекомендується використовувати звичайне мило?

Звичайне мило часто містить луги та має більш високий рівень pH, в порівнянні з природним рН інтимної зони. Тому мило може порушити твій природний баланс, послаблюючи натуральний захист і підвищуючи вразливість шкіри до різних подразників. Крім того, мило може пошкодити або послабити захисну біоплівку.

Всі засоби Лактацид не містять мила і мають адаптований рівень pH, що відповідає рівню pH інтимної зони.

Що означає баланс pH інтимної зони?

У здоровій інтимній мікрофлорі знаходяться як корисні, так і шкідливі бактерії.

При нормальних обставинах переважають корисні бактерії, які підтримують рН інтимної зони на рівні від 3,8 до 4,5 (злегка кислий). Але іноді певні фактори можуть викликати надмірний ріст шкідливих бактерій. При цьому вони активно розмножуються, що може призвести до вагінальної інфекції. Найбільш поширеними інфекціями є бактеріальний вагіноз (БВ) і молочниця (кандидоз). У разі БВ рівень рН інтимної зони може підвищитися до 6, а іноді й вище. При молочниці рН не змінюється.

Рівень рН в засобах Лактацид становить 3.5 або 5,2. Значення рН в Лактацид підтримується за допомогою основного інгредієнта ‑ молочної кислоти в гармонійному поєднанні з іншими компонентами цієї особливої формули. Таке досить низьке значення рН не сприяє зростанню шкідливих бактерій.