Менопауза

З настанням менопаузи в організмі знижується рівень естрогену. В результаті стінки інтимної зони стають тоншими та сухішими, а скорочення кількості змазки, що виділяється слизовими оболонками, призводить до сухості в інтимній зоні. Через зниження рівня естрогену підвищується рівень рН твоєї інтимної зони. Це послаблює природний кислотний механізм захисту та робить твою шкіру більш вразливою до подразнення і свербежу. Тому твоя інтимна зона потребує додаткового догляду.

Чи у всіх жінок, що проходять через менопаузу, буває вагінальна сухість? Або це всього лише міф?

Вагінальна сухість у жінок під час менопаузи – це не міф. Коли ти вступаєш у період менопаузи, в організмі відбувається гормональні зрушення, в тому числі і зниження рівня естрогену.

Через зниження рівня естрогену стінки інтимної зони стають тоншими та сухішими, а скорочення кількості змазки, що виділяється слизовими оболонками, призводить до сухості в інтимній зоні.

Деякі жінки приймають гормональні добавки, щоб відновити баланс після таких змін. Лактацид Фарма Зволожуючий має збалансований рівень рН і містить компоненти, що забезпечують додаткове зволоження інтимної зони.

Чи є нормою збільшення виділень з настанням менопаузи?

Збільшення виділень в інтимній зоні можуть вказувати на наявність вагінальної інфекції. Багато жінок стикаються з цією проблемою в період менопаузи через гормональний дисбаланс, який підвищує вразливість інтимної зони до бактеріальних інфекцій. Проконсультуйся зі своїм гінекологом з приводу застосування медикаментів від вагінальних інфекцій.

Як я можу визначити, що страждаю від сухості в інтимній зоні?

Дискомфорт може відчуватися всередині, зовні або і там, і там. Багато жінок вперше помічають сухість в інтимній зоні, коли інтимна близькість стає некомфортною або при настанні менопаузи. Для зменшення сухості та отримання більшої насолоди від інтимної близькості можна скористатися спеціальним зволожуючим засобом.